I måndags kom jag för första gången för sent till skolan. Vi var faktiskt där i tid, men det fanns inga parkeringsplatser kvar (även fast vi har ett parking pass) så vi fick parkera längre bort, vilket ledde till att vi blev försenade. 
 
Så, först och främst gäller det olika om man är försenad med förälder eller inte. Med förälder går man in genom The Front Office och skriver up sitt namn + tid man kom. Sedan får man en lapp/hall pass så man sedan kan gå till sitt skåp och sedan till sin class. Lappen ger man till läraren och förseningen är godkänd. Man kan max komma 5 ggr försent med en förälder utan att få några konsekvenser.
 
Om man kommer försent till skolan utan förälder går man också in genom The Front Office (alla andra dörrar är typ låsta... eh, fängelse?). Där skriver man upp sitt namn + vilken tid man kom dit. Sedan går man till Student Services, där man skriver upp sitt namn en gång till + datum + tid + orsak varför man är försenad. Efter det får man sitta i Tardy Hall under hela 1st period. Man kan alltså inte gå till sin lektion, utan måste vänta tills 2nd period börjar (eftersom man tydligen kommer störa de andra eleverna om man går in när lektionen har börjat... suuuure. De är alltid någon vakt eller liknande som knackar på dörren under lektionstid, så jag vet inte hur stor skillnad en elev skulle göra? Och det här gäller bara om man är försenad för 1st period). 
 
I alla fall, i Tardy Hall måste man göra något skolrelaterat och om man inte har något att göra ger de en meningar att skriva (alltså va?). Om man är tardy 1 gång får man en bara en varning, tardy 2 ggr = 2 dagar kvarsittning (kvarsittning = 1 timma efter skolan att göra läxor/ingenting typ), tardy 3 ggr = 3 dagar kvarsittning osv. 
 
Intressant.

Kommentera

Publiceras ej