Det mesta inför USA börjar nu bli klart. Flygresor, visum, presenter osv. Riktigt skönt! Har bl.a. köpt en ny saxofon som väntar i USA på mig!! (musiknörden talar)

Bra datum:
8/6 Skolan slutar - 9 dagar kvar
15/6 YFU förberedelseläger - 16 dagar kvar
24/6 Borlänge, Peace & Love - 25 dagar kvar
1/7 Jag fyller 18 år - 32 dagar kvar
17/7 USA - 48 dagar kvar


(haha, var ju tvungen att testa blogg.se's nya verktyg!)

Fixade klart typ alla visumgrejer förra veckan! Man skulle bl.a. ta bilder och detta var kraven:Tydligen var det okej att ta bilden hemma, men ambassaden rekommenderar att man ska gå till en fotograf. Eftersom jag inte ville riskera att något skulle bli galet med alla dessa krav, gick jag alltså till en fotograf haha... (och förvånande nog blev bilden helt ok!)
 
Det är ett enda papper som jag inte har fixat inför intervjun den 18 juni; Proof of Funds to Cover all Expenses. YFU hade inte skrivit något om det i sin visumguide, men det står på ambassadens checklista. Någon utbytesstudent som har koll? :-D Och vad exakt är det för papper som ska fixas i så fall?Oliver om YIEEES!:
Hej undrar bara hur man bokar intervjun med ambassaden själv så har jag ansökt om visa men inte intervjuen :)

SVAR:
För att få boka tid på ambassaden måste du först färdigställa ditt DS-160 formulär. På ditt "Confirmation Page" (som du även måste skriva ut och ta med till ambassaden) står det ett "Confirmation No". Den koden måste anges när du ska boka intervjutiden, vilket du gör längst ner ("Book an Appointment") på Amerikanska ambassadens hemsida. Sedan är det bara att boka en intervjutid ("Schedule Appointment")!
Lycka till! :D
Okej, det här känns GRYMT bra!!

I går...
... gjorde jag klart den del av visumet som ska göras på internet.
... bokade jag intervjutid till den amerikanska ambassaden i Stockholm. Måndagen den 18:de juni kl 08.00, alltså dagen efter YFU-lägrets slut.I dag...
... bokade jag flygresan ner till Stockholm för YFU-lägret och ambassaden.
... bokade jag flygresan till USA!!!!!!! Tisdagen den 17:de juli kl 10.15 bär det iväg. Jag kommer mellanlanda i New York och vara framme på St.Louis-flygplats vid 18-19 tiden (kommer inte ihåg flygtiderna exakt). St.Louis-flygplatsen ligger i delstaten Missouri, alltså dit vi ska på semester! Jag flyger alltså direkt dit och inte till Louisville, Kentucky.

Åh, det här känns så galet bra!!!! Det enda som inte är bokat just nu är flygresan ner till Stockholm den 16:de juli, men det blir förmodligen gjort i veckan :D