1. Betalade $100 (ca 700 kr) för skolavgifter, så som böcker och annat material. Avgiften varierar beroende på vilka kurser du tar, men det "normala" verkar ligga mellan $80 - $150 (ca 500 kr - 1000 kr) för varje elev, varje år.
 2. Mat som jag inte gillade när jag kom, framför allt eftersom det var för sött, har jag nu börjat gilla... T.ex. peanut butter & jelly-sandwich, vilket jag nu finner hur gott som helst! Tänk vad 6 veckor i USA kan göra med en.
 3. Det kolsyrade vattnet man köper här är inte alls lika kolsyrat som i Sverige... och jag som älskar riktigt kolsyrat vatten.
 4. Alla svenska saker man kan köpa här (t.ex. havreflarn, lingonsylt på WorldMark-affären, vodka osv.) har svenska flaggor på sig, haha.
 5. Modet för tjejer på Kentucky State Fair verkade vara: Söt klänning, brunt bälte i midjan, barbent, riktiga boots och i vissa fall även cowboy-hatt. Helst lockigt hår till det.
  Modet för tjejer i skolan verkar vara: 1) American Eagle-jeans, söt tröja - helst från Hollister eller liknande, flipflops och stor väska. Byt ut jeansen mot sweatpants 3/5 skoldagar i veckan.
 6. Jag har en stark svensk accent när jag pratar engelska och folk här gillar det, haha. När jag säger att jag vill försöka träna bort den säger de att det ska jag inte göra... Måste dock säga att det finns lite fördelar med min accent. När jag börjar prata med människor undrar de nämligen var jag kommer ifrån, vilket alltid väcker ett intresse!
 7. Den amerikanska sterotypen av svenska tjejer är blond, lång och smal. Det komiska är att jag passar in i den beskrivningen, haha.
 8. Skolbussarna här saknar bälten, men har dock en del andra säkerhetsanordningar som t.ex. 3 exit:ar som finns längst bak, på högra sidan och på vänstra sidan och tusen speglar runt omkring bussen.

Såg Canadian Geese när jag åkte hem från min saxofonlektion. Man kan se dessa överallt, men ändå blir jag exalterad när jag ser dem, haha.

Dagens middag. Och ja, jag drack sprit till? Haha, skämtåsido. Pastasåsen var bl.a. gjort utav svensk vodka! Se, alla svenska saker här har en svensk flagga på sig...

Letter from home!
 


Angelinaa
Känner dem till några svenska artister?? Typ Avicii, Swedish House Mafie, Robyn eller andra? Vad tycker amerikanarna om dem eller andra svenska artister?? VISA DEM!
 
SVAR:
I alla fall de jag har pratat med vet vilka Avicii och Swedish House Maffia är (de gillar dem verkligen! Deras musik spelas på radion stup i kvarten). De visste dock inte att det var svenska (japp, tydligen avslöjar SHM inte alls i sitt namn att det är svenska)... T.ex. ABBA känner mina värdföräldrar till, vilket förmodligen de flesta andra i samma generationer också gör.

Gav faktiskt min värdbror en CD-skiva med massa svensk musik, haha!

Skolan flyter på som den ska, samma lektioner varje dag. Mindre läxor som ska vara klara till nästa dag, nästan alla dagar. Har nu även skaffat ett skåp (som det för övrigt tog ett bra tag för mig att öppna)!
 
1st period: English
Varje dag börjar med att sista klockan ringer 7.36 (random tid, I know) och morgonmeddelandena hörs i högtalarna som finns i alla klassrum på hela skolan. Efter det står vi upp vid bänkarna, säger "The Pledge of Alligience" och sedan gör vi en Opening Activity (gör mengingar korrekta) + Word of Today (ett nytt ord varje dag som det är tänkt att vi ska använda minst 5 ggr under den dagen). Sedan läser vi en bok som vi ska skriva en uppgift om nästa vecka.
 
2nd period: Precalculus
Jag kan ärligt säga att jag är helt okej i matte. Inget geni, men inte heller dålig. Matte är mitt starka ämne! ... Och jag är helt lost i precalculus!! Har en quiz i morgon... Blir intressant att se hur det går, haha.
 
3rd period: Orchestra
Ändrade som sagt Computer Apps klassen (som det i princip bara var freshmans i) till orkester. Jag är i skolans högsta nivån. Är glad att jag böt!
 
4th period: Applied Piano/Digital Music
Riktigt lätt klass verkar det som! Just nu sitter vi bara vid datorerna och sätter ihop olika drum beats.
 
5th period: US History + B-lunch (20 min)
Läraren har i princip bara pratat alla lektioner. Måste dock säga att jag finner det han pratar om rätt intressant (det är inte om US History än... dock om USA/världen/människan i allmänhet). Quiz på alla USA's delstater på fredag (lärarna här är väldigt förtjusta i quiz). Lektionen känns alltid kort, eftersom vi har lunch mitt i.
 
6th period: Physics
Det vi gör just nu är lätt, men jag är ibland lost eftersom de inte gör på samma sätt som jag är van vid - även om själva svaret är rätt. Av alla kurser så har jag nog haft mest läxa i fysiken. I dag fick man poäng (som kan höja upp ens betyg) om man gick fram till tavlan, räknade ut sitt svar och förklarade, haha.
 
7th period: Symphonic Band
Spelar just nu samma musik som vi gör på alla band practice:ar. Känns inte som en lektion, haha. Btw, här är en video på större delen av vår show från när vi uppträdde i lördags. Det är dock mycket jobb kvar för att allt ska låta och se bra ut... Jag kan se var jag är, men det är nog svårt för andra att se det. Titta efter en saxofon + blont hår + vita skor.
 
 
 
Btw, på tal om något helt annat... pratade med några i skolan för någon dag sedan och Estelle, YFU-utbytesstudenten, berättade att det är lagligt att röka marijuana i Schweiz, men att hon aldrig har gjort det. Reaktionen från amerikanerna var: "Va, har du aldrig rökt gräs?!?!". Uppenbarligen är marijuana rätt vanligt här...
Min värdbror Mathieu listade tio av de högsta anledningarna till varför man ska bo i Sverige, haha:
 1. It's voted the happiest country in the world.
 2. It's climate is amazing.
 3. It's an old country with a lot of culture and a royal family.
 4. It's neutral.
 5. They boarder Finland!
 6. Their economy is stable (at least more so than ours).
 7. Although a socialist government, still a better, less corrupt government than ours.
 8. Awesome cities, at least, the ones I know of seem like they are more fun than our cities, save New York.
 9. Smaller country meaning I won't go my whole life without having visited mist placed in it.
 10. Awesome benefits for people, in general, like vacation, kid paternal leave when you have kids, a decent cost of living, an amzing language, and the sterotypical beautiful women.

 
Anonym:
Jag har läst din blogg nu ett tag och det verkar verkligen som att du älskar musik! Antar därför att du är vääldigt nöjd med vart du hamnade i USA eftersom du kan spela musik på samma sätt som du kunde i Sverige. För det lär väl inte vara överallt som chansen att vara med i en "orkester" finns? YFU gjorde ett bra jobb där verkar det som!! Funderar på att välja att åka med de... :)
 
SVAR:
Ja du har rätt, jag älskar verkligen musik - i alla dess former och variationer. Det som är en fördel med min placering är att min familj (som är hur bra som helst) också är väldigt intresserade av musik! Jag skulle dock gissa på att det finns möjlighet att hålla på med musik på de flesta platser i USA... Men ja, YFU har gjort ett riktigt bra jobb! 
 
Jag kan inget annat än rekommendera att åka med YFU! För mig har allt fungerat hur bra som helst. Förutom min värdfamilj så är min YFU arep rep hur bra som helst också. Om man vill finns det, i alla fall där jag är, hela tiden saker som händer med de andra YFU-utbytesstudenterna! I fall du har några frågor angående YFU som jag kan svara på - bara att fråga på!:D