Gissa vad jag gjorde i söndags! Jag bakade kanelbullar, nomomom (pärlsocker finns inte att köpa i USA. Det pärlsocker jag använde var importerat från Sverige!)
 
 
Måndagskvällen var jag och lyssnade på Eastern Jazz Band. Älskar stämningen när den här typen av musik spelas.
 
 
I går, tisdag, var jag och firade Estelle som fyller 19 på fredag. Grattis i förskott till henne! :D Vi åt middag på P.F.Chang's (chinese restaurant).
 
Estelle! 
Nuria (Spain), Estelle (Switzerland) and I.
Claudia and Nuria. Both from Spain!
Estelle's host mom and host sister
Delicious dessert!! 
 
I dag har jag haft saxofonlektion samt varit en sväng till the mall med Ali. Nästa vecka har jag spring break, men redan i morgon - direkt efter KMEA festival (ja, jag har det igen haha. Första gången var med orkestern, den här gången är det med symphonic band. Man får betyg på hur bra gruppen spelar helt enkelt. Vi fick sammanlagt en 1:a för orkestern, vilket är det bästa.) - bär det av till New Orleans, Louisiana!! I'm so excited ("that I just can't hide it" haha)
 
Vi hörs när vi hörs. I fall vi inte hörs tidigare: Ha ett bra påsklov och GLAD PÅSK!
Facebook svämmar över av same-sax marriage -relaterade åsikter just nu. Måste säga att det är rätt intressant att se andra åsikter än bara svenska (eftersom de flesta av oss tänker rätt lika i Sverige). På ytan kan det ibland se ut som om Sverige och USA kan vara lite lika varandra, men så extremt olika vi kan vara.
 
Svårt att inte bli upprörd dock. Motståndarna till same-sax marriage främsta argument är baserat på religion och bibeln. Grejen är dock att inte ens där does it make sense. 
 
Någon postade på facebook: 
"I don't think that they're bad people, I just don't agree with their ways." 
 
Någon annan sa:
"Just saying. In the same verse it talks about homosexuality it talks about not eating pork, no tattoos, not being associated with a woman on her period, AND not wearing two types of different cloth at once. Your religion is your own thing but don't pick and choose from it."
 
Smh
Emma:
Hej! 

Älskar din blogg! Hur lång tid tog det innan det kändes normalt att prata engelska hela tiden? Var det konstigt och stelt i början?
 
Svar:
Tack! Det värmer :)
Det tog inte alls så länge! Det var lite konstigt att bara prata engelska i början, men man kommer snabbt in i det. Ibland började jag minaameningar på svenska, haha. Nu är det däremot tvärt om! Efter bara någon månad här i staterna började jag dock redan delvis tänka på englska. 
 
Det jag har haft mer problem med är i stället att byta mellan att prata svenska och att prata englska! Efter att ha pratat ett av språken ett tag har det dock gått bättre.